Plany żywieniowe dla każdego pacjenta są układane tylko i wyłącznie indywidualnie. Dbamy o to aby dieta była „uszyta na Twoją miarę” – dostosowana do Twoich preferencji smakowych oraz upodobań kulinarnych.

W Twoim planie znajdą się produkty, które lubisz. Spróbujemy również stopniowo wprowadzać produkty, których jeszcze nie próbowałeś po to aby urozmaicać i wzbogacać Twoją dietę o nowe elementy. Posiłki dostosowujemy do  Twoich preferencji kulinarnych, a czas przygotowania i poziom trudności do Twoich zdolności kulinarnych. Dodatkowo przy komponowaniu diety, dietetyk zwraca uwagę na zużycie produktów w ciągu tygodnia, dzięki czemu masz pewność, że w Twojej kuchni nic się nie zmarnuje.

Podczas układania planów żywieniowych dokładamy wszelkich starań, aby dieta przynosiła zamierzony efekt i gwarantowała prozdrowotny wpływ na Twój organizm. Produkty spożywcze, które rekomendujemy w dietach są w rozsądnych cenach, może z nich również korzystać cała Twoja rodzina. 

Proces opracowywania jadłospisu opiera się na wnikliwej analizie formularza wywiadu żywieniowego, przeprowadzonej rozmowy z pacjentem oraz interpretacji wyników badań laboratoryjnych. Diety bilansujemy pod kątem zapotrzebowania energetycznego oraz zapotrzebowania na białka, tłuszcze, węglowodany oraz składniki mineralne i witaminy.

Aby stworzyć indywidualną dietę dla Ciebie potrzebujemy czasu, dlatego planu żywieniowego nie otrzymasz na pierwszej wizycie. Po kilku dniach od momentu rozpoczęcia pracy nad jadłospisem prześlemy Ci 14-dniową dietę, w jasno czytelnej formie – tabeli wraz z propozycją godzin posiłków w ciągu dnia. Do diety otrzymasz prosto opracowany zestaw przepisów oraz wskazówki ułatwiające przygotowanie dań. Wraz z tymi informacjami otrzymasz także zalecenia jak radzić sobie w pierwszych dniach diety, co robić w sytuacjach „kryzysowych” oraz jaki rodzaj aktywności fizycznej będzie dla Ciebie najlepszy.

owoce i warzywa na talerzu